Новини

Покана за конференция “Вдъхновени - заедно за детство без насилие” - Перник

Конференция “Вдъхновени - заедно за детство без насилие

19 юни 2019 г. (сряда) от 10:30 до 13.30 часа

Областна администрация Перник

Насилието над деца е сериозен проблем, които изисква спешни действия. Не са ни известни всички добре работещи механизми за предотвратяване и реагиране при насилие. Въпреки това акцентът върху основани на доказателства политики, практики и програми може да допринесе за установяването на баланс между необходимостта от действие и нуждата от прилагане на обмислени и икономически ефективни интервенции. През юли 2016 г. благодарение на партньорството на международни агенции бе даден ход на INSPIRE — набор от основани на доказателства практики за превенция и реагиране на насилието над деца, наред със стартирането на Глобалното партньорство за прекратяване на насилието срещу деца. Пакетът на INSPIRE бе отговор на нарастващото признаване сред международната общност, че насилието над деца е световен проблем, засягащ общественото здраве и правата на човека, на който правителствата, дарителите, международните организации, неправителствените организации и местните общности спешно трябва да обърнат внимание.

В основата на INSPIRE: Насоки относно индикаторите и рамка за резултатите е заложен принципът от Конвенцията на ООН за правата на детето (КПД), че всички деца имат правото на свобода от всички форми на насилие, като документът има за цел да помогне на правителствата и неправителствените организации да следят напредъка и промените в хода на прилагането на стратегиите на INSPIRE за превенция и реагиране на насилието над деца и юноши.

В тази връзка Фондация “П.У.Л.С.“ като част от  Обединение “Детство без  насилие”, работещо за изграждане на нулева толерантност към насилието над деца в нашето общиство, планува провеждането на местни и регионални срещи, под надслов “Вдъхновени-заедно за детство без насилие” в градовете Перник, Благоевград, Кърджали и Хасково.  С оглед на спецификата, която предлага INSPIRE в събитието участие ще вземат представители на местни/регионални институции, като РДСП, ДСП, ОЗД, ОДнаМВР, РУО, МБАЛ, училища, граждански организации, родители и други структури, ангажирани със закрилата на деца. Основна цел на срещата е да се поставят на дневен ред нуждите в региона и възможностите, които могат да ползват от създадените инструменти в INSPIRE.

Събитието се провежда с подкрепата на областния управител на Перник г-жа Ирена Соколова и е естествено продължение на сътрудничеството между Областна администрация и Фондация „П.У.Л.С.” в насока подобряване благосъстоянието на децата в област Перник.

Заявки за участие се приемат до 17 юни 2019  на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон 076 60 10 10 – необходимо е да посочите име, фамилия и телефон за връзка

Свържете се с нас

  • (+35976) 60 10 10

  •   (+35976) 60 33 60

  • pulse.women@gmail.com

  • pulse.aids@gmail.com

Банкова сметка за дарения

Получател / Титуляр:

Фондация П.У.Л.С.

IBAN: BG54UNCR96601084291413
BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк

Всички права запазени © 2020. Фондация П.У.Л.С. Уеб агенция Kaya Pro Ltd.

Search