Насилието в семейството и в обществото е реалност. Реагирай, преди да е твърде късно!

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ПЕРНИК СЕ ПРОВЕДЕ ОБЩЕСТВЕН ДАРИТЕЛСКИ КРЪГ ДОБРОТВОРЦИ

На 18.02.2016 г. в Общински комплекс „Дворец на културата”, гр. Перник се проведе Обществен дарителски кръг „ДоброТворци”.

 Събитието се организира за първи път на територията на гр. Перник  и е с цел оказване на подкрепа на младежки дейности, които предстоят да се реализират на територията на града. Инициативата е на екипа на „Младежка банка” – Перник, състоящ се от млади хора на възраст от 13 до 18 години. Към момента тя се администрира от Фондация „П.У.Л.С.”.

„Младежка банка” е разпространен из цял свят механизъм за изграждане на млади лидери и е ресурс, създаден от млади хора за млади хора. Тя подкрепя младежки проекти и инициативи, които младежите искат да реализират в полза на общността, в която живеят. Целта е да бъдат събрани средства, с които да бъдат подпомогнати идеи на инициативни и предприемчиви млади перничани под формата на грантове за малки проекти.

Общественият дарителски кръг представлява благотворителна коктейлна вечер, на която присъстват значими преставители на местни
я бизнес, видни общественици и всички останали заинтересовани среди. По време на събитието се представят от младежи различни проекти за реализация на младежки дейности. Всеки присъстващ на събитието сам решава кой проект да подкрепи и каква сума да дари. Целта на Обществените дарителски кръгове е общността да се сплоти, да изгради механизми за себеразвитие и подпомагане на значими идеи за развитието на цялостната общност.

За участие в Дарителския кръг бяха селектирани 4 проекта, чиито цел, време и място на реализиране и желани резултати бяха представени от младежите и подкрепени с финансиране по време на Обществения дарителски кръг. Това са:

1.Проект „Градски легенди“ 

Кандидат: Неформална младежка група (самостоятелна), координатор Емануела Найденова, необходими 600 лв., събрани 500 лв., необходими още 100 лв.

Цел: Насърчаване на младите автори на книги, които да представят своите творби на обществени места, стимулираме креативното им мислене и артистично себеизразяване.

2. Проект „Младежка приемна“

Кандидат: Общински младежки съвет, координатор Емануела Асенова, необходими: 450 лв, събрани 350 лв., ., необходими още 100 лв.

Цел: Превръщане на съществуващата младежка приемна в сградата на Общински младежки дом-Перник в едно по-приветливо място за младежите, където те  да имат пространство за споделяне на своите проблеми и идеи.

 3. Проект „Танцов спектакъл – Нов Свят“

Кандидат: Група Switch, координатор Денислав Стойнев , необходими  450 лв., събрани 350 лв., необходими още 100 лв.

Цел: Реализиране на благотворителни концерти за събиране на средства за закупуване на консумативи, необходими на децата, пребиваващи в трите кризисни центрове и двата центъра за настаняване от семеен тип на територията на гр. Перник.

4. Проект „Здрави, силни и активни днес“

Кандидат: Неформална младежка група към Спортен клуб „Сенкей“, координатор Михаела Боянова, необходими: 550 лв., събрани 450 лв., необходими още 100 лв.

Цел:  Популяризиране на спорта кросфит и мотивиране на младите хора да спортуват, за да бъдат по-здрави, издръжливи и активни,

Средствата бяха събрани освен по време на Дарителския кръг, също и при осъществаването на кампании и разпродажба на изделия, изработени от  доброволците към „Младежка банка” .

Екипът на Младежкка банка Перник изказва своите благодарности на г-н Иво Савов– Председател на Общински съвет, г-н Петър Първанов – Общински съветник, г-жа Румяна Гьорева– Общински съветник, г-жа Цветана Пиралкова– общински съветник , г-н Калоян ВелиновАрдес БГ – Информационни технологии, клон Перник, г-н Иво Чифлички – Rooster Advertising , г-жа Моника ПисанкъневаФондация „Работилница за граждански инициативи” ,  г-жа Марияна Евтимова– юрист и г-жа Екатерина Велева – Председател на Фондация „П.У.Л.С.” , които подкрепиха реализирането на младежките проекти.

За нас винаги е удоволствие да срещаме благородни хора, които с готовност и безкористност подкрепят филантропията и даряват средства за насърчаване на интересите и ползотворното развитие на младите хора.

Четирите младежки проекти все още са отворени за дарения до набиране на крайната сума, необходима за тяхното реализиране.

За дарения по банков път:

Фондация „П.У.Л.С.“:

UniCredit Bulbank

BG54UNCR96601084291413
BIC UNCRBGSF

Основание за плащане: Дарение Младежка банка, както и името на проекта, за който е дарението

Снимки от събитието може да разгледате на нашата фейсбук страница

Comments are closed.

 • Приемно време

  Понеделник и четвъртък
  13:00 – 17:30 ч

  Вторник, сряда и петък
  9:30 – 17:30

 • Контакти:

  Електронна поща:
  pulse.women@gmail.com

  Телефони:
  (+35976) 60 10 10
  (+35976) 60 33 60

 • Банкова информация за дарение:

  БАНКОВА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАРЕНИЕ

  Получател/Титуляр:Фондация П.У.Л.С.
  IBAN: BG54UNCR96601084291413
  BIC: UNCRBGSF
  При банка: Уникредит Булбанк

Страницата ни е в процес на актуализация. Молим да ни извините за причиненото неудобство.Download